Nu blir det bara ljusare och ljusare vilket betyder mer speltimmar av adrenalinfylld paintball! Dock ser inte 2022 ut att bli mycket ljusare än föregående år så vi fortsätter med vår en-grupp-per-dag-policy för att ni ska vara säkra på att ni får ren och fräsch utrustning att spela med! 

Vi vill tillkännage att vi kommer prisjustera våra paket med start fr.o.m 1 Juni 2022, så passa på att boka en dag hos oss till vårt nu två år gamla introduktionspris innan det är för sent ;) 

välkomna att ha roligt med oss!

Julen nalkas bortom hörnet, vi stänger därmed portarna för verksamheten 14 december och slår upp dom åter 10 Januari 2022. TACK till alla som letat sig ut till vår bana, det har varit ett fantastiskt roligt år med er!

Sommaren är här och läget börjar ljusna när man tittar i pandemi-vinkel! Men vi har fortfarande långt kvar innan man kan pusta ut helt!
Vi fortsätter med en-grupp-per-dag-policy för er säkerhet och vi tycker det funkar bra.

Vi har bestämt att tillfälligt ta bort vårt mobilnummer, sociala medier och mail kvarstår.

1 av 2 lovade hyddor är byggda, 5 mindre värn har byggts till.

Det var allt för nu,
Hörs!

Dagarna går men corona består. tyvärr. Vi fortsätter med att göra vad vi kan för att både hålla öppet för er skull och för att motverka spridning av covid-19 dvs att vi fortsätter med 1 bokning per dag så vi kan garantera att utrustningen är bacillfri för nästa grupp. 

Lite nyheter som är i görningen, vi planerar 2 hyddor att bygga till dock oklart när. Har även ett spelläge vi vill testa som heter konvoj men då behövs dessa ytterligare hyddor ;) så håll utkik!

Hoppas alla som besökt oss under vårt första år har varit nöjda med sin upplevelse.
Det har varit mycket roligt att ha tagit emot så många kunder trots skiten vi befinner oss i med covid och alla restriktioner. Vi alla gör vad vi kan och pinnar på. Fortsätt ta hand om er.

Vi, Robin & Linda på Stålboll Paintball, önskar alla gamla som nya besökare ett riktigt gott nytt bättre år! Ta i trä...

Uppdatering: Vår bana är 95% städad från bråte som inte är överspringbart/nyttjas som skydd. Vi passade även på att bygga 4 hyddor ikring banans mitt. Nu när skogens tak inte längre är över oss gjorde vi det bästa utav situationen och vi hoppas ni har förståelse för detta. Ha i åtanke att banan är levande och fylls på med värn/skydd/rekvisita allteftersom vi hittar grejer som passar in på temat vi har på banan. Skogsbanan som det en gång hette stämmer ju inte längre så det nya arbetsnamnet är för tillfället Timberland-banan. Välkomna från 1 November.

Uppröjningen fortskrider under vårt höstuppehåll. 75% av banan är i spelbart skick så det återstår en del kvar. Vi har även påbörjat ett litet projekt på banan som de flesta nog kommer uppskatta, Vi själva är väldigt ivriga på att få testspela vår uppdaterade spelplan. Tyvärr kan den nog inte längre kallas för "skogsbanan" men vi har några förslag på lager men det återkommer vi om senare.

Påminner om att trots att vi har uppehåll och stängt för allmänheten så tveka inte att boka era November-December spel! Kan inte nog uttrycka hur kul det är att spela i vinterlandskap!

Nu börjar Augusti lida mot sitt slut. Vi har haft en superkul första sommarsäsong och haft kul med alla grupper, ingen har varit den andra lik!

Notera att vi tar ett uppehåll och stänger ner parken fr.o.m 1 September till den 1 November då banan måste underhållas och byggas upp efter avverkningen. Tack för er förståelse.
Medans det är stängt går det bra att boka vinterspelningar som kommer hållas under vår mörkare del av året.

Att spela paintball i snö är verkligen en upplevelse för sig så var absolut inte rädda att ta er ut i snön och färga era fiender!

Nu är vi tillbaka efter en veckas vila och sensommaren är på ingång. Vår skogsdel är f.n en inte så spelbar krigszon i form av bråte och sly efter avverkningens framfart. Arbetet med att rensa upp den f.d skogsdelen är i full gång. Vi har sedan lite konstruktionsarbeten framför oss så banans fulla storlek kommer att vara begränsad resten av säsongen. Vi har som tur är en fin fullt spelbar fältbana med värn och baser som täcker upp gott och väl.

Tyvärr var barkborrens framgång värre än man först trott. Från att det var ett trettiotal träd som var tvungna att tas ned ser det sorgligt nog ut som att det blir ett trettiotal träd kvar. Med andra ord kommer vår skogsbana se lite annorlunda ut för återkommande spelare som fått uppleva skogen i sin helhet, medans nya spelare inte blir lika berörda. Men gråt inte över fallna träd, vi har planer för att kompensera det föränderliga landskapet :)

Nu nalkas äntligen semestertider för de flesta. Det betyder att det är fritt fram att boka speltider i veckodagarna. För de som inte vet kör vi endast en grupp per dag pga det rådande läget med covid-19, så ha det i åtanke när ni funderar på att göra en bokning. Någon annan kanske är snabbare på att boka just erat önskade datum. 

I tidigare inlägg nämndes det att det kommer att avverkas döda träd runt och lite i vår bana, detta är nu igång och "andra sidan" är numer ett kalhygge. Än så länge har dom inte hittat in till oss. 

En liten notis är att vi kommer ha semesterstängt hela vecka 30, så 20-26 Juli är inte bokningsbara.

Men innan vi tar semester har vi på våran FB-sida skapat ett evenemang för dem som inte kan få ihop ett fullskaligt krigargäng, dvs har du bara en rolig polare som vill puffra i skogen med dig, signa upp på evenemanget så samlas alla likasinnade med lika roliga (men få) polare så knyter vi alla ihop säcken och går lös på skogen :)

Det stämmer! Idag beställde vi ett dussin paintballgranater som våra kunder kan köpa med ut till spelfältet. Granaten heter Enola Gaye Paint Grenade och den apteras genom att man avlägsnar topplocket, då blottas slagstiftstubinen. Man tar sedan locket och slår på nämnda stubin för att antända, gnistor börjar spraka och du har sedan 4 sekunder på att kasta iväg pjäsen. Inuti granaten finns en färgfylld påse lindad runt en liten fyrverkeripjäs, och vid detonation kommer färgen att flyga ut. DETTA ÄR EN PYROTEKNISK PRODUKT , FÅR ENDAST KÖPAS AV PERSONER ÖVER 18 ÅR.

Som sagt, vi tar in dom på prov så det är först till kvarn när dom väl kommit in till oss.

Just nu pågår det avverkning runt vår bana då barkborren har skördat större delen av granskogen "på andra sidan" vår bana. Dock är vi inte helt opåverkade av dessa skalbaggar. Efter midsommar kommer en skogsmaskin ta ner ett 30-tal döda granar inne på vårt område men kommer inte förändra vår fina trollskog något väsentligt. Om inte annat kommer det till några välkomnande naturliga värn efter maskinens framfart :)

Här kommer väsentliga nyheter/uppdateringar som påverkar vår bana att publiceras.